El jardí (*)
   
 

Pati o jardí? Partim de la necessitat de transformar el pati de l'escola en un jardí com un lloc privilegiat per oferir un entorn ric de propostes on els infants es puguin moure lliurement, crear els seus jocs, les seves descobertes, els seus amagatalls. Un lloc on la natura desprengui olor, color, textures, formes... Un lloc que pugui esdevenir inoblidable en els records dels infants, famílies i mestres per tot el que s'hi ha viscut.

Hem plantejat aquest apartat del Safareig fent un recorregut: Quin jardí volem i per què? ens aporta una reflexió sobre les demandes dels infants i els canvis que això pot implicar. En el Disseny fem un recorregut amb idees i orientacions per elaborar el projecte de creació o de transformació conjuntament amb els tècnics implicats: arquitectes, jardiners, etc.

El fruit del treball que estem fent amb algunes escoles ja fa un temps, l'anirem reflectint a l'apartat Projectes i experiències dedicat a mostrar alguns exemples de transformació o creació de jardins en algunes escoles.

 
(*) Els continguts d'aquesta secció han estat elaborats conjuntament amb el grup de treball "Un jardí al pati de l'escola" de l'AM Rosa Sensat.