Articles
 

Organitzar l'espai exterior
Les aportacions de Penny Ritscher a les Jornades sobre l’Espai a l’Educació Infantil realitzades els dies 8 i 9 de març de 2002 a l’Associació de Mestres de Rosa Sensat a Barcelona i al seu llibre “El jardí dels secrets” de la col·lecció Temes d’Infància, número 45, fonamenten el contingut d’aquesta exposició. S’han escollit alguns fragments que han donat peu a les següents reflexions i propostes.

   
L'entorn, font de coneixement
Un entorn poc favorable ens pot fer aguditzar l’enginy per sortir de l’escola. Podem trobar la natura a les places, a racons propers que trepitgem cada dia. Llocs privilegiats on passen coses. Només cal aturar-nos a la placeta del barri per retrobar aquesta font que hem vist infinitat de vegades i per descobrir-hi a prop el cargol, la formiga, les olors, la veïna, l’avi, el gos... Sortir un dia sí i un altre també ajuda a crear lligams amb el territori, a trobar i retrobar, amb els amics de l’escola i amb la família, espais que ens fem nostres.
   

Guia pràctica per co-crear l'escola
Ja us podeu descarregar el llibre: la Guia pràctica per co-crear a l’escola. Escrita com a resultat de les experiències en l’àmbit de la co-creació i l’educació amb projectes com noubarrisnou  o noupaticastellum. És un llibre dirigit a mestres, famílies, monitors/es o qualsevol persona que vulgui iniciar un procés de co-creació. Si bé ha estat escrita pensant en un context educatiu -i més concretament una escola d’infantil i primària- veureu que les activitats i eines que es proposen són aplicables a qualsevol context.