Pitu Fernàndez
   
Vaig començar a exercir com a mestre d'EGB el 1973 a l'escola Europa situada al barri de Sant Ildefons a Cornellà de Llobregat. El 1975 vaig passar a formar part de l'equip de mestres de l'escola Sant Miquel, també de Cornellà, on vaig treballar fins el 1986. Des de llavors formo part de l'equip del Centre de Recursos Pedagògics de Cornellà de Llobregat.

El 1978 vaig començar a col·laborar com a professor de l'Escola d'Estiu de Rosa Sensat, impartint cursos sobre Coneixement del Medi. Posteriorment vaig formar part del Grup Almosta de Didàctica de les Matemàtiques dins la mateixa l'associació de mestres Rosa Sensat, impartint cursos i seminaris i col·laborant en diversos article i llibres sobre aquesta matèria.

A les darreries dels vuitanta vaig fer la llicenciatura en Pedagogia. Posteriorment, des del 1993 al 2001 he col.laborat amb la Universitat de Barcelona com a professor associat del Departament de Didàctica i Organització Educativa, impartint classes de Didàctica General, d'Organització d'Institucions Educatives i de Tecnologia Educativa.

El 1988 vaig començar a col·laborar amb el Programa d'Informàtica Educativa del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, impartint cursos i coordinant alguns Seminaris d'Actualització en Tecnologies de la Informació (SATI).

Des del 1995 col·laboro amb els ICE d'algunes universitats catalanes en activitats de formació relacionades amb l'organització dels centres d'educació infantil.

L'octubre del 2000, conjuntament amb la Carme, engeguem el projecte El Safareig, amb el que posem en comú la meva preparació tecnològica i pedagògica amb el seu bagatge acumulat durant prop de 30 anys de treball i recerca sobre una manera de fer escola i la utilització dels elements naturals com a recurs educatiu.